back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHEESECAKEFYLLD SOCKERKAKA MED GLASYR

  • 16 personer

Cheesecakefylld sockerkaka med glasyr. För ingen ska tvingas välja.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan. 

2.

Vispa ost med socker till fyllningen och tillsätt ägget. Ställ åt sidan. 

3.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. 

4.

I en annan skål vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker. 

5.

Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan. 

6.

Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet. 

7.

Häll hälften av smeten i formen. 

8.

Klicka cheesecake fyllningen med en matsked över smeten. 

9.

Häll över resten av smeten. 

10.

Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr. Tänk att gräddningstiden endast är en indikation eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser

Smet

4 dl vetemjöl ( har använt Ramlösa Kvarns Pâtisserie) 

2 tsk bakpulver 

en nypa salt 

2.5 dl strösocker 

3 ägg 

1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta 

2.5 dl yoghurt naturell 

2/3 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken

Cheesecake fyllning

150 g färskost typ Philadelphia 1/2 – 

1 dl florsocker (själv tog 0.5 dl för att balansera det söta i kakan med det syra i fyllningen) 

1 ägg