Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan.
Cheesecakefylld sockerkaka med glasyr. För ingen ska tvingas välja.
1.
Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan.
2.
Vispa ost med socker till fyllningen och tillsätt ägget. Ställ åt sidan.
3.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
4.
I en annan skål vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker.
5.
Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
6.
Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.
7.
Häll hälften av smeten i formen.
8.
Klicka cheesecake fyllningen med en matsked över smeten.
9.
Häll över resten av smeten.
10.
Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr. Tänk att gräddningstiden endast är en indikation eftersom alla ugnar är olika.
4 dl vetemjöl ( har använt Ramlösa Kvarns Pâtisserie)
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2.5 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
2.5 dl yoghurt naturell
2/3 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
150 g färskost typ Philadelphia 1/2 –
1 dl florsocker (själv tog 0.5 dl för att balansera det söta i kakan med det syra i fyllningen)
1 ägg