back-button

Simona Muntean

Picture of the author

FILODEGSRULLAR MED FETAOST

  • 10 rullar

Filodegsrullar med fetaost. Med bara 3 ingredienser, klara på 15 minuter och ingen fritering krävs!

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme

2.

Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan

3.

Ta fram en degplatta i taget. Pensla med smält smör halva ytan. Vik över den andra halvan. Pensla med smält smör. Då har du två lager deg med smält smör emellan

4.

Smula fetaosten med händerna och lägg ca 3-4 msk längst ut med den ena av korta sidan på degplattan. Vik in kanterna och rulla ihop som en vårrulle

5.

Pensla kanten med lite vatten och stäng rullen. Lägg på bakplåtspapper med skarven neråt

6.

Upprepa samma procedur med resterande filodegsplattor

7.

Pensla rullarna med smält smör och grädda i mitten av ugnen för ca 10-15 minuter tills de puffar upp och får fin färg

8.

Servera dem ljumma eller kalla som tilltugg, förrätt eller till en god soppa

Ingredienser

Ingredienser

1 fpk (250 g) filodeg

300 g fetaost

100 g smält smör