back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Choklad- och kokospaj

  • 60 minuter
  • 8-10

Choklad och kokospaj. Ljuvligt god!

Hur

Gör så här

1.

Blanda vetemjöl och florsocker i en bunke

2.

Tillsätt det kalla smöret och hacka eller blanda för hand

3.

Tillsätt äggulan och om degen inte riktigt går ihop tillsätt kall vatten, 1 till 2 msk. Plasta in degen och ställ kallt ca 30 minuter

4.

Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en pajform eller sockerform med löstagbar botten/kanter

5.

Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä din form med. Nagga den med en gaffel

6.

Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter tills pajskalet är klart. Låt det kallna. Förbered fyllningen under tiden

7.

Micra chokladen ca 20-30 sekunder åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält

8.

Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölk. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut ”vattnet” och använd endast kokosgrädden

9.

Häll fyllningen i pajskalet, jämna till ytan och garnera med färsk frukt eller bär

10.

Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen

Ingredienser

Pajskalet

2 dl vetemjöl

1 dl florsocker

1 äggula

70 g smör

1-2 msk vatten

Cheesecakefyllning

200 g mörk- eller mjölkchoklad

100 g Philadelphia färskost

halv burk kokosmjölk

Jordgubbar eller annat till garnering (bär, kolasås, hackade nötter, flingsalt m m)