Blanda vetemjöl och florsocker i en bunke
1.
Blanda vetemjöl och florsocker i en bunke
2.
Tillsätt det kalla smöret och hacka eller blanda för hand
3.
Tillsätt äggulan och om degen inte riktigt går ihop tillsätt kall vatten, 1 till 2 msk. Plasta in degen och ställ kallt ca 30 minuter
4.
Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en pajform eller sockerform med löstagbar botten/kanter
5.
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä din form med. Nagga den med en gaffel
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter tills pajskalet är klart. Låt det kallna. Förbered fyllningen under tiden
7.
Micra chokladen ca 20-30 sekunder åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält
8.
Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölk. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut ”vattnet” och använd endast kokosgrädden
9.
Häll fyllningen i pajskalet, jämna till ytan och garnera med färsk frukt eller bär
10.
Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen
2 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
70 g smör
1-2 msk vatten
200 g mörk- eller mjölkchoklad
100 g Philadelphia färskost
halv burk kokosmjölk
Jordgubbar eller annat till garnering (bär, kolasås, hackade nötter, flingsalt m m)