back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SPRÖDA OCH ENKLA SMÖRKAKOR TILL ALLA HJÄRTANS DAG

  • 24 stycken

Underbart söta och goda små hjärtformade smörkakor till Alla Hjärtans Dag! Dessa slänger du ihop i en nafs.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 165 º C

2.

I en bländare eller för hand, kombinera alla ingredienser utom strössel.

3.

Blanda tills du får små smulor.

4.

Lägg i strössel och med händerna, knåda degen till du får ihop till en boll.

5.

Placera degen mellan två lager av plastfolie och med en brödkavel, rulla ut till ca 1 cm tjock.

6.

Skär i rutor eller använd en liten utstickare. Här har jag använt en hjärtformat.

7.

Placera kakorna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 15-18 minuter eller tills kanterna börjar bli gyllenbrun. Låt kakorna kallna på galler. Lägg dem i en plastlåda med lock och förvara svalt. Håller väldigt bra och länge.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl vetemjöl, har använd Ramlösa Kvarns underbara Patisserie som jag är helt förälskad i.

110 g smör, normalsaltat och rumstempererat

0,8 dl florsocker

0.5 tsk mandel extrakt

1 tsk vaniljsocker

1 msk små strössel