Mandelmusslor med vaniljmousse och grädde

Mandelmusslor med len vaniljkräm och vispgrädde. Hm…så otroligt gott det låter och det är gott jag lovar. Mandelmusslorna eller skalet kan man göra långt i förväg och fylla dem sen samma dag dem ska ätas. Bevara musslorna kallt i tättslutande burk bara och jag lovar dem klarar sig i flera veckor.
Gillar man inte vaniljkräm kan fyllningen varieras i oendlighet. Tänk bara tryffelchoklad och grädde eller varför inte bara favorit sylten och grädde.
Visst kan man köpa färdiga skal i mataffären men var är tjusningen med det? Jag gillar att baka från scratch och testar alltid sånt som jag inte har gjort förr. 
 
❤️ Mandelmusslor med vaniljmousse och grädde ❤️
En sats ger ca 15 stycken
Tid:
Svårighetsgrad: ganska lätt
Betyg: SSSS++++
 
Ingredienser mandelskal:
  • 100 g mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 250 g rumstempererat smör
  • 7 dl vetemjöl
  • ev några droppar mandel essens
Blanda alla ingredienser till en deg och ställ i kylskåpet för minst 1 timme. Sätt under tiden ugnen på 175 º.
Ta en bit deg och tryck in i varje form, tryck upp mot kanterna. 
Grädda mellan 7-10 minuter. Låt svalna något innan du tar bort skalen från formarna. Ska lossna lätt utan att man behöver smörja formarna innan. Låt dem kallna helt innan du fyller dem med vaniljkräm eller annat du tycker om.
Ingredienser fyllning:
1 förpackning tårtmousse eller vaniljkräm
2 1/2 dl mjölk
 
Här har jag använt Dr Oetker vaniljmousse, super snabbt och väldigt god. Förbered enligt anvisningarna på förpackningen men bytt ut hälften av mjölken mot grädde. 
Spritsa moussen i mandelskalen i ett fint mönster.
Vispa 2-3 dl grädde och dekorera med.
Salt karamel och chokladtryffel är en annan favorit fyllning. Det ska jag testa nästa gång. 
Tack för att du titta in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.