Chocolate swirl cookies

Sega och spröda kakor med chokladkolakräm som går utmärkt att frysa och ta fram vid behov. Min dotter älskar dem. Hon kallar dessa för ”perfekta kakor till ett glas kall mjölk”.
Jag kan inte annat än hålla med henne. 
 
♥ Chocolate swirl cookies ♥
En sats ger ca 35-40 stycken
Tid: 1 timme
Svårighetsgrad: mellan till lätt
Betyg:SSSSS++
 
Ingredienser:
  • 200 g choklad eller knappar/chips
  • 1,25 dl  kondenserad sötat mjölk, se här.
  • 1 msk kokosfett ( smör fungerar också )
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vanilla paste eller vaniljsocker
  • 2 dl  ( 150 g ) brunfarin eller brunsocker
  • 5,5 dl ( 330 g ) mjöl, siktat
  • lite mjölk ( så du får ihop degen )
Sätt ugnen på 175ºC.
 
Vispa smör med vanilla och brun farin. Blanda in mjölet och sist mjölk bara så degen håller ihop. Dela degen i tre bilar och ställ svalt tills du förbereder chokladkrämen.
Blanda chokladen i bitar med kondenserad mjölk och 1 msk kokosfett och värm på spisen tills chokladen smälter. Ställ åt sidan och låt den kallna.
Tänk på att fyllningen tjocknar snabbt men det gör inget bara det går att bre på.
Mellan ett bakplåtspapper lägg en bit deg och kavla ca 0,5 cm tunt till en rektangel ca 25 X 15 cm.
Bre på chokladkräm och rulla från den långa sidan som på bilden nedan. Flytta rullen försiktigt till en plåt klätt med bakplåtspapper.
Upprepa proceduren med resten av degen.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20- 25 minuter eller tills de får lite färg, ljust brunt. Rullarna kommer att platta till sig men det är ingen fara. Så ska det vara.
Låt dem kallna helt under en kökshanduk på galler innan du pudrar dem med florsocker och delar i smala avlånga bitar.
Du kan frysa in rullarna hela och pudra med florsocker samt dela i smala bitar direkt innan servering, efter du har tinat upp dem.

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet. 
 
Recipe in English:
♥ Chocolate swirl cookies
Yield: about 3 dosen cookies
Time: 1 hour
Difficulty: pretty easy
Rate: SSSSS++
 
Ingredients dough:
  • 3/4 cup butter, at room temperature
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 3/4 cup brown sugar, packed
  • 2 cups all-purpose flour, measured then sifted
  • milk to get the dough together

Ingredients filling:

  • 1 cup semi-sweet chocolate chips
  • 1/2 cup sweetened condensed milk
  • 1 tbsp shortening ( or butter )

Preheat oven to 350 degrees F.

In top of double boiler, melt chocolate, sweetened milk and shortening. Stir until combined, and set aside to cool slightly. In large bowl, cream together butter, salt, vanilla and sugar with an electric mixer. Blend in flour and mix well. Add a few drops of milk to help the batter hold together. It should come together as a blob of dough (not sticky though). Divide dough into thirds. Roll out each on floured surface to a 10×6-inch rectangle. You cak roll out between parchment papper to avoid the dough stick on rolling surface.
Spread each with chocolate filling; sprinkle with nuts if desired.
Roll up, starting with the 10-inch side. Carefully transfer the roll to an ungreased cookie sheet.
Bake 20-25 minutes, or until light golden brown. Cool slightly before removing from cookie sheet. Sprinkle with powdered sugar. Cool and wrap in saran wrap.
To serve, cut into slices about 1/4-inch thick. These can be frozen in the whole rolls, then defrosted and sliced later.

Thank you for stopping by. Enjoy!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.