Baked chocolate

Det här med choklad. Det har vi tagit till nya höjder eller ska man säga kanske till enklare… Nu svärmar Facebook av alla bilder och recept på det. Såklart man var själv tvungen att testa. Här får ni en liten mer pimpad variant på det.
Himmelsk smördegsinbakad chokladkaka. Två huvudingredienser och 25 minuter av din tid, sen är det bara att njuta. Tror inte jag behöver säga så mycket mer.
* * * Recipe in English at the bottom of the page!
In Swedish:
♥ Smördegsinbakad choklad ♥
Portioner: 5-6 st
Tid: 30-25 minuter
Svårighetsgrad: mycket lätt
Betyg: SSSSS+
Ingredienser:
  • 1 rektangulär smördegsplatta
  • 1 chokladkaka, 200 g ( mörk, mjölk eller vitchoklad )
  • ev florsocker

Sätt ugnen på 200º.
Lägg smördegen på ett bakpapper på en plåt.
Lägg chokladkakan i mitten på smördegen och skär ca 2 cm remsor från långsidan av smördegen, från chokladen och utåt. Lägg sen remsorna omlott på chokladen, som en fläta, i ett fint mönster.

Jag hade en för stor smördegsplatta och justerade lite kanterna. Ville inte slänga smördegen utan gjorde små tunna flätar som jag la på toppen på den inbakade chokladen.

Baka den i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter tills smördegen har fått en fin färg.Sikta över florsocker och dela i bitar.

Visst kan man ha annat i också eller istället för choklad. Jag menar hackade nötter, jordnötssmör, äppelbitar med socker, honung och kanel…men då är det inte längre bakad choklad så det får bli till ett annat inlägg 😉
In English:
♥ Baked chocolate ♥
Serves 5-6 slices

Difficulty: easy
Time: 25-30 minutes
Reviews: SSSSS+

Ingredients:
  • 1 rectangular puff pastry
  • 1 chocolate bar 200g
  • icing sugar ev

Preheat oven to 200º C.
Place the pastry on a baking paper on a baking sheet.
Add chocolate cake in the middle of the pastry and cut about 2 cm strips from the long side of the pastry, from the chocolate and outward. Add then the strips overlap in the chocolate, like a braid, in a nice pattern.

I had one of the great pastry plate and adjusted some edges. Did not throw the pastry but did little thin braids that I added on top of the baked chocolate.

Bake it in the middle of the oven for about 20-25 minutes until the pastry has got a nice color.
Dust with icing sugar and cut into pieces.

Enjoy!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.