Italian Crostoli

Friterade italienska kakor, någonting mellan munkar och klenäter, men mycket enklare och som verkligen smälter i munnen.
Enklare kakor att baka får man leta efter.
Kan påstå med handen på hjärtat att dessa ÄR bland de enklaste. Allt man behöver har nästan alla i sitt kök. 3 huvud ingredienser. 20 minuter av ens tid. Sen är det bara att njuta. En sak till kan jag lova er. Dem är goda, farligt goda.
Jag gjorde ett fel men snäll som jag är tänke jag tala om för er så inte ni också gör samma misstag ”blinkar”.
Gjorde bara en sats, skulle ha kört på dubbel. Ja ja…nu sitter jag i soffan med blogginlägget och suktar när jag redigerar bilderna för Crostini är borta, varenda en.
♥ Homemade Crostoli ♥
En sats ger ca 30 stycken, mer eller mindre, beroende på hur tunna och stora du gör dem
Tid: ca 20 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++
Ingredienser:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 dl mjöl (beroende på hur hårdpackad mjölet är)
  • neutral olja, typ rapsolja, till fritering
  • florsocker och ev vaniljsocker att sikta över
Blanda vispgrädde och 3 dl av mjölet till en elastisk deg som inte klibbar. Ev använd mer mjöl.
I en djup stekpanna eller kastrul, häll oljan och heta på spisen.
Under tiden kavla degen på lätt mjölat bakbord. Vill du ha jätte krispiga Crostini ska du kavla degen riktigt tunt. Jag kavlade den ca 0,4-0,5 cm.Antingen stansar du ut kakorna till önskad form eller skär med en kniv.
Fritera några i taget. Vänd efter 1-2 minuter när dem har blivit gyllenebruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Sikta över florsocker blandat med vanilj.
Kan tänka mig att dessa blir gudomligt goda med Nutella på eller favvo sylten.
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.