Choklad Bananbröd

Bananbröd""
H

ej alla chokladälskare! Ser inte denna underbart god ut? Kraftig chokladsmak med en touch av banan. Den är urgod jag lovar. Kallar vi det för bröd då känns det plötsligt lite nyttigare ”blinkar”.

Har aldrig tidigare tänkt på hur bra choklad och banan passar ihop. Nästan som choklad och hallon. Testa vetja 🙂

Saftig bananbröd
Recipe in English at the bottom of this page!
In Swedish:

SAFTIG CHOKLAD BANANBRÖD

En sats ger en långpanne ”bröd”, ca 20 bitar
Tid: 1,5 timmar
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+
Ingredienser:
  • 3 mellan eller stora övermogna bananer
  • 1,75 dl brunt rörsocker ( brukar köpa på Lidl, ekologiskt, mycket bra och bra pris )
  • 1 stor ägg eller 2 små
  • 110 g smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver ( frivilligt )
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 dl mörk kakao ( har använt Varlhona som är ljuvlig i smaken även om den kostar en bra slant )
  • 2 dl choklad linser eller knappar ( har använt Odense choklad knappar ljus choklad ). Annars använd finhackad choklad som du gillar. Ju mörkare choklad desto kraftigare smak.
  • 1 dl choklad linser eller finhyvlad choklad att dekorera med
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175º. Smöra och mjöla en formbröd långpanna. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper istället.
  2. I en skål mosa bananerna till en jämn smet. Blanda i sockret och vispa fluffigt.
  3. Häll i ägget, smöret, salt och vaniljsocker. Vispa jämt.
  4. Sikta i smeten mjölet blandat med kakao, bikarbonat och ev bakpulver. Vänd med en träsked tills allt är blandat. Vänd även i 2 dl choklad linser.
  5. Häll smeten i formen och jämna till ytan lite. Strö över chokladen till dekor.
  6. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-60 minuter. Nu måste jag erkänna att jag tappade bort tiden. Det viktigaste är trots allt att kakan är färdigt när man gör tandpetartestet ( tandpetaren ska komma ut torr ur kakan ).
  7. Låt kakan kallna i formen övertäckt med en kökshanduk.

Skär i lagom stora skivor och servera. Kakan håller flera dagar men se till att du slår in den i plast eller aluminiumfolie.
In English:
CHOCOLATE BANANA BREAD

Serves about 20 slices
Time: 1.5 hours
Difficulty: Easy
Rating: SSSSS +

Ingredients:
  • 3 medium or large overripe bananas
  • 1.75 dl brown cane sugar (usually I buy it at Lidl, organic, very good and very good price)
  • 1 large egg or 2 small
  • 110 g of melted butter
  • 1 teaspoon vanilla
  • 0.5 teaspoon baking powder (optional)
  • 1 teaspoon baking soda
  • 2.5 dl white flour
  • 1 dl dark cocoa (used Varlhona that is delectable in flavor even if it cost a good penny)
  • 2 dl chocolate buttons (used Odense chocolate buttons light chocolate). Otherwise, use finely chopped chocolate as you like. The darker the chocolate ar the more powerful flavor you get.
  • 1 dl chocolate lentils or shaved chocolate to decorate with
Instructions:
  1. Preheat oven to 175º. Grease and powder a loaf roasting pan. I usually dress form with baking paper instead.
  2. In a bowl mash the bananas until smooth. Mix in the sugar and beat until fluffy.
  3. Pour in the egg, butter, salt and vanilla sugar. Whisk evenly.
  4. Sift the flour batter mixed with cocoa, baking soda and baking powder if necessary. Turn with a wooden spoon until well blended. Turn even in 2 cups chocolate buttons.
  5. Pour the batter into the pan and smooth the surface a little. Sprinkle some chocolate for decoration.
  6. Bake in the lower part of the oven for about 50-60 minutes. Now I must admit that the first time I lost time. The most important thing is, after all, the cake is ready when you making toothpick test (toothpick should come out dry the cake).
  7. Allow the cake to cool in the mold covered with a kitchen towel.

Cut into slices and serve. This cake it keeps moist for several days but make sure you turn it into the plastic or aluminum foil.

Thank you for stopping by! Leave a comment and let me know what you think about this recipe.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.