Easy peasy apricot cake

Super enkel fruktkaka som smakar ljuvligt.
♥ Easy peasy apricot cake ♥
En sats ger en långpannekaka på ca 25X35 cm
Tid: 45 min
Svårtighetsgrad: lätt som en plätt
Betyg:SSSS+++
Ingredienser:
  • 4 ägg ( ta 5 stycken ifall dem är små )
  • 16 msk strösocker
  • 16 msk olja neutral i smaken, typ rapsolja
  • 16 msk mjölk
  • 18-18 msk mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 16 små eller medium stora apricoser delade i halvor (välj annan frukt eller berä efter tycke)
  • florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175º. Klä di form med bakplåtspapper.
Vispa äggen med socker. Tillsätt oljan och vispa slät. Tillsätt mjölken och vispa.
Tillsätt sist mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vispa till en slät smet.
Häll lite mer än halva smeten i formen och grädda mitt i ugne för 5 minuter.
Lägg frukten i ett snyggt mönster på kakan och häll över resterande smet.
Baka i ugnen för ca 15-20 minuter tills kakan känns färdig på ytan.
Låt den kallna innan du siktar över florsocker och delar i mumsbitar.
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.