Salted caramel browniesrutor

U

nderbart saftiga, kladdiga och med len chokladsmak. Äntligen har jag fått till den. Den perfekta brownies. Hemligheten? Fyllningen. Svårare än så var det inte.


SALTET CARAMEL BROWNIESRUTOR

Blir ca 20 bittar
Svårighetgrad: mycket lätt
Tid: 10 minuter + ca 35-45 minuter
Betyg SSSSS+
Ingredienser:
  • 225 g smör
  • 4 stora ägg
  • 4 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl kakao (kan ersätta 1 dl med 1 dl mjölkpulver för mildare chokladsmak)
  • 2 tsp vanilla extract
  • ca 1/2 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche
Instruktioner:
  1. Värm ugnen till 175C. Smörj en 23×30 cm ugnsform och klä den med bakplåtspapper för att lättare kunna ta ut kakan när den är gräddad.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt, cirka 4-5 minuter.
  4. I en annan skål, blanda mjöl, kakao och ev mjölkpulver.
  5. Tillsätt smöret till äggblandningen och vispa till en jämn smet.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna samt vaniljextrakt och vispa tills smeten precis går ihop.
  7. Häll 1/2 av browniesmeten i den förberedda ugnsformen och grädda längst ner i ugnen för ca 10 minuter, tills den stelnar lite på ytan.
  8. Ringla sen dulce de leche blandad med salt över brownisen och sist resterande browniesmet ovanpå.
  9. Grädda ytterliggare 25-35 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ut kakan.
  10. Låt svalna helt innan du skär upp kakan i mumsbitar.

Desa blir otroligt saftiga och goda, både söt och salt på samma gång, bara smälter i munnen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.